Maître-Sommelier

13
feb

Pieter Derveaux is een gediplomeerd Maître-Sommelier, maar behaalde daarnaast ook getuigschriften van Meester in wereldwijnen,Italiaanse,  Duitse en Oostenrijkse wijnen en Porto. In zijn Wijnhuis Pieter in de Ieperstraat in Staden verhandelt hij exclusieve en met vakkennis uitgeselecteerde wijnen en whisky’s. Respect voor de streekeigen Europese wijnen is de hoofdmotivatie voor het eigenzinnige wijnaanbod van Wijnhuis Pieter.

Steek eigen wijnen.

Pieter Derveaux omschrijft zichzelf niet als wijnhandelaar, maar als ‘cavist’. Het resultaat van zijn zoektocht naar zeldzame streekeigen wijnen is een bijzondere ‘wijnbibliotheek’. Pieter Derveaux: “Authenticiteit vind ik heel belangrijk. In de brede wijnwereld wordt vaak stil gestaan bij universele en commerciële druivensoorten zoals sauvignon, merlot of chardonnay.

Ook in Frankrijk worden de populairste druivensoorten tot ver buiten hun oorspronkelijke gebied gekweekt. Het wordt daardoor een beetje eenheidsworst, de smaken worden voorspelbaar en saai. Om daaraan te ontsnappen heb ik er een punt van gemaakt voortdurend op zoek te gaan naar de authentieke druiven van minder bekende wijngebieden van Europa.”

 

Bekijk je ook even onze andere blogs ?

Een hoogtepunt in het lenteseizoen, althans voor de lekker bekken.

...

Iedere wijn kent zijn eigen temperatuur waarop hij het lekkerst wegdrinkt en alles geeft wat...

Karafferen.

Welke wijn moet verlucht worden?  Zowel sommige rode en witte wijnen...