Wijn chambreren.

17
sep

Decanteren

Welke wijn decanteren? Oudere wijnen hebben na hun lange rijping bezinksel gevormd in de fles. Decanteren is eigenlijk het zeer zorgvuldig overgieten van oudere wijn in een smalle karaf. De wijn moet liefelijk voorbereid worden om gedecanteerd te worden. Dit start al reeds enkele dagen voordien. De flessen rijpen liggend in de kelder, als ze te bruusk uit de rekken gehaald worden mengt het bezinksel zich met de wijn. De wijn wordt zacht recht gezet of in een mandje gelegd. Het overgieten verloopt zeer liefelijk, om te voorkomen dat het bezinksel mee in de karaf gaat. Het overgieten doen we kort voor we de wijn proeven om zijn delicate aroma’s en smaken te behouden.

Bekijk je ook even onze andere blogs ?

Pieter Derveaux is een gediplomeerd Maître-Sommelier, maar behaalde daarnaast ook...

Een hoogtepunt in het lenteseizoen, althans voor de lekker bekken.

...

Iedere wijn kent zijn eigen temperatuur waarop hij het lekkerst wegdrinkt en alles geeft wat...